Бджолиний віск широко використовується в косметиці. Він входить до складу кремів, губних помад, олівців для підфарбовування брів, туші для вій, дезодорантів, кремів для гоління. Такий широкий спектр косметичних засобів, в яких використовується віск, обумовлений його унікальними властивостями (за своїм складом віск близький до компонентів, які входять в шкірний жир). Сприяючи освіті тонкої плівки на поверхні шкіри, віск попереджає її сухість, а всмоктуючись у шкіру, пом'якшує і підвищує її еластичність.